Kategorija proizvoda

Контактирајте нас

Схандонг Ренфенг Специал Материалс Цо, Лтд

Адд: Но.1 Ренфенг пута, Кифенг, Хуантаи, Зибо, Шандонг, Кина 256407

Тел: 86-533-8690983 / 8688836

Факс: 86-533-8690158

Е-маил: зпф@сдренфенг.цом

взи@сдренфенг.цом

Веб: ввв.сдренфенг.цом/ЕИндек.асп

Медијум за филтер горива смањује механичку хабање

- Sep 12, 2017 -

Филтер за гориво Филтер са дизелским филтерима, бензинским филтерима и филтером природног гаса три категорије. Улога Филтер Филтера је да спречи честице у гориву, воду и отпад, како би се обезбедило да систем горива прецизно дели од хабања и других оштећења.

Медијум за филтер горива се серијски повезује између пумпе за гориво и улазног прикључка кућишта гаса. Улога филтера за гориво је да у гориво садржи гвожђе оксид, прашину и друге чврсте отпатке уклоњене како би спречили утикач горива (нарочито млазницу). Смањити механичко хабање, осигурати стабилан рад мотора, побољшати поузданост. Структура горива састоји се од алуминијумске љуске и тврдог носача од нерђајућег челика, који се састоји од високо ефикасног филтер папира на држачу, а филтер папир је облик хризантема у циљу повећања подручја циркулације. ЕФИ филтер се не може користити са филтером за уље. Пошто филтер ЕФИ често издржава притисак од 200-300КПА, притисак филтера је обично потребан да би досегао више од 500КПА, а филтер за уље није потребан за постизање таквог високог притиска.

1. Дизелски филтер

Структура дизел филтра је приближно једнака са филтером за уље, постоје две врсте замењивих и завртаних. Али његов радни притисак и захтеви за температуру уља много су нижи од филтера уља, а захтеви за ефикасност филтрације су много већи од филтера уља. Филтар за дизел филтер помоћу филтер папира, али и коришћење покривача или полимерних материјала.

Дизелски филтер може се подијелити на сепаратор дизел горива, дизелски фини филтер. Сепаратор уља и воде је важна функција одвајања дизел горива. Присуство воде за дизел систем горива је изузетно штетно, корозивно, хабајуће, заглављено и чак погоршава процес сагоревања дизел горива. Због високог садржаја сумпора у дизел у Кини, чак и када дође до сагоревања, реагираће са водом како би произвела дијелове сумпорне киселине за корозију. Традиционални начин уклањања воде углавном је преципитиран кроз структуру лијака. Више од три емисије мотора на раздвајању воде са вишим захтевима, високим захтевима за потребу кориштења филтара високих перформанси.

Филтер за дизел гориво се користи за филтрирање малих честица у дизел, земља више од три емисије дизел мотора углавном је за ефикасност филтера честица од 3-5 микрона.

2. Бензински филтер

Бензински филтер са карбуратором и ЕФИ точкова,

Коришћење бензинских мотора карбуратора, бензинских филтера налази се на страни пумпе увоза, радни притисак је мали, опћа употреба најлонске шкољке, филтер ЕФИ бензинских филтера налази се на страни извоза пумпе, радни притисак, Обично користе металну шкољку. Филтер филтера бензина коришћењем филтер папира, али и употребом најлонске тканине, полимерних материјала.

Бензински филтер Како је режим сагоревања бензинских мотора и дизел мотор разликује од укупних захтјева као дизелски филтер оштри, па је цијена јефтина. Филтер горива је потрошни, у процесу употребе возила, потреба за редовним одржавањем замјене, иначе неће постићи заштитни ефекат квалификованих.

Предложено време замене: 5000-10000 км по аутомобилу за замену.


Related Products